کسری بودجه و استفاده از پایه پولی؛ خطر قرمز سازمان برنامه و بودجه | آمایش سرزمین، مبنای بودجه سال آینده خواهد بود
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه آمایش سرزمین، مبنای بودجه سال آینده خواهد بود، کسری بودجه و استفاده از پایه پولی را خطر قرمز این سازمان عنوان کرد.
به گزارش "گسترش تولید و تجارت"، سید مسعود میرکاظمی در سومین جلسه تبیین رویکردهای تدوین لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، با تشریح وضعیت اقتصادی کشور، اظهار داشت: در طول چهار دهه گذشته سرمایه گذاری های زیادی برای توسعه سخت افزاری و زیرساخت های کشور انجام شده اما در حال حاضر وضیعت شاخص های کلان کشور، ازجمله نرخ تورم، رشد اقتصادی و درآمد خانوار وضعیت مناسبی ندارد.
معاون رئیس جمهور در ادامه ادامه افزود: کشور چارهای جز تغییر ریل ندارد و این اصلاحات از ساختار بودجه ۱۴۰۱ آغاز و در تدوین برنامه هفتم ادامه پیدا می کند.
حرکت به سمت اثربخشی منابع محدود کشور
وی با بیان اینکه باید به سمت اثربخشی منابع محدود کشور حرکت کنیم، تاکید کرد: متاسفانه در برنامهریزیها به موضوع آمایش سرزمین توجه نشده اما این مهم مبنای بودجه سال آینده خواهد بود.
در حال حاضر توسعه به قدری نامتوزان است که علاوه بر بی عدالتی بین مناطق مختلف کشور حتی در میان شهرهای استان هم این اختلافات به چشم می خورد.
میرکاظمی با بیان اینکه بودجه سال آینده بر دو محور رشد اقتصادی و افزایش بهره وری متمرکز خواهد بود، افزود: از رشد هشت درصد هدف گذاری شده سهم بخش کشاورزی به تفکیک استان و شهرستان مشخص شده است.
وجود ردیفهای بی شمار در بودجه
رئیس سازمان برنامه و بودجه از وجود ردیفهای بی شمار در بودجه سالیان گذشته انتقاد کرد و گفت: آیا امروز کسی پاسخگوی وضعیت موجود است؟ در بودجه سال آینده دستگاه ها و استان ها باید در برابر اختیاری که می گیرند پاسخگو باشند.
معاون رئیس جمهور جذب سرمایه گذاری و استفاده از توانایی مالی بخش خصوصی را هنر مدیران خلاق دانست و افزود: سال آینده برای هر استان صندوقی در نظر گرفته می شود تا انگیزه لازم برای تجهیز استانی منابع هم ایجاد شود.
معیشت مردم به مذاکرات گره زده نخواهد شد
میرکاظمی با تاکید بر اینکه دولت اقتصاد و معیشت مردم را به مذاکرات گره نخواهد زد، افزود: فعال اقتصادی نباید معطل بماند بلکه باید به سرمایه گذار از نظر ثبات اقتصادی اطمینان داده شود.
وی در ادامه تصریح کرد: کسری بودجه و استفاده از پایه پولی خط قرمز سازمان برنامه و بودجه است، دولت قصد دارد با انضباط مالی بانک ها و کنترل هزینه ها نرخ تورم را کنترل کند کما اینکه دیدیم در این دو ماه این روند پیگیری و نتیجه کاهش تورمی نقطه ای مهرماه شد.
حمایت از بخش کشاورزی
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان با تاکید بر حمایت از بخش کشاورزی، اظهار داشت: با همراهی مجلس حمایت درست از کشاورز صورت خواهد گرفت تا تحول قابل توجهی در بخش کشاورزی رخ دهد./صنایع پرس
۱ دیدگاه